KUCHARECZKA DOMOWA TO JA


MNIAM,MNIAM TROSZKĘ PITRASZĘ.







placki z cukinii i ziemniaków.



Składniki

6 średniej wielkości ziemniaków
cukinia średniej wielkości
jajko
5 łyżek mąki
cebula
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki pieprzu


  • Sposób przygotowania

    1Zemniaki obrać i zetrzeć na tarce albo posłużyć się robotem, który ma tarcze z dużymi oczkami do tarcia. Cukinię zetrzeć ze skórką. Dodać cebulę drobno pokrojoną, albo też ją zetrzeć.
    2.
    Dodać jajko, mąkę i przyprawy - całość wymieszać.
    3.
    Na rozgrzanej patelni wylewamy łyżką ciasto, formując placuszki. Smażyć do zbrązowienia z obu stron.
    ŻYCZĘ SMACZNEGO.  JA DO TEGO ROBIE DIP Z JOGURTU ,CZOSNKU,OGÓRKA I KOPEREK MIESZAM PYCHA TEN DIP SUPER PODKRĘCA SMAK

    Ogórka ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odciskamy sok. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy wraz z jogurtem greckim do ogórka. DIP

    CZASAMI LUBIĘ PO PLACUSZKOWAĆ TYLKO U MNIE TO NIE MA  KOMU TAK JEŚĆ,BO CHŁOPA NIE MA ,JA DBAM O FORMĘ ,A KUBA TO TAK NIE BARDZO .I KOMU TU GOTOWAĆ.LUBIE CZASAMI PO STAĆ PRZY KUCHNI .PO MIĄhAĆ W GARnKU,PO PRZEWRACAĆ NA PATELNI.POWIEM SZCZERZE, ŻE CZASAMI SIĘ ODPRĘŻAM.

Prześlij komentarz

Popularne posty